FOREST MIST 70M2

PROJEKT: FOREST MIST

LOKALIZACJA: WARSZAWA, BIAŁOŁĘKA

METRAŻ: 72 m2

STAN: DEWELOPERSKI


Inspiracją do stworzenia projektu FOREST MIST była natura, której różne oblicza znajdziecie w projektowanych pomieszczeniach. Klientom zależało na uzyskaniu jasnego
i przestronnego mieszkania z funkcjonalną kuchnią i salonem, w którym czas może wspólnie spędzać trzyosobowa rodzina. Wprowadziliśmy do wnętrza elementy drewna
i zieleni, a dla kontrastu szarości i czernie.

Lokal znajduje się na ostatnim piętrze nowo wybudowanego budynku. Podczas tworzenia projektu dokonaliśmy kilka zmian budowlanych w stosunku do pierwotnego układu.

rzut deweloperski

Przede wszystkim zamknęliśmy oryginalne wejście do kuchni szafą otwieraną na hol,
a z drugiej strony udało nam się uzyskać cenną przestrzeń na dwa słupki zabudowy kuchennej. Zdecydowaliśmy się dociągnąć do okna ścianę dzielącą kuchnię i salon, pozostawiając jedynie wysokie, wąskie doświetle oraz wybijając tuż obok nowe wejście
do kuchni.

Do pomieszczenia WC, na prośbę klientów, wprowadziliśmy szafę gospodarczą, gdzie swoje miejsce znajdą m. in. deska do prasowania, suszarka do ubrań czy odkurzacz.

W łazience znacznie zmienił się układ głównych urządzeń – wanna przeskoczyła w dawne miejsce pralki tuż przy drzwiach, a po drugiej stronie został utworzony ciąg niskiej zabudowy z umywalką nablatową pod dużym lustrem. Blat kończy się na wysokim słupku ukrywającym wewnątrz pralkę.

Pozostałe pomieszczenia nie uległy większym zmianom funkcjonalnym.
W sypialni zaaranżowaliśmy ścianę z fototapetą z motywem lasu we mgle,
a dodatki w kolorze butelkowej zieleni i czerni nadają wnętrzu charakteru.

Z kolei w salonie, na prośbę klientów, zaprojektowaliśmy dodatkowy stół, przy którym pomieści się 6 osób podczas rodzinnych spotkań.


wizualizacje wnętrza:

styczeń 2019

drugi | plan